Sidor

8/08/2013

Tomatsoppa med ingefära och chili






















Finhacka en gul lök.
Ta vitlök, kanske tre klyftor, och skiva fint. Fräs lök och vitlök i lite olivolja.
Finhacka färsk chili, mängd efter behag (jag är mesig så jag tog ganska lite). Släng ner den i kastrullen tillsammans med ca 1 msk ingefära (helst färsk riven men har man inte går torkad bra, ta i så fall mindre, kanske 1 tsk) och en dryg tesked spiskummin.
Häll på 2 burkar hela tomater, 4 dl vatten och en halv buljongtärning. Mosa sönder tomaterna lite halvhjärtat, ha i en dryg tesked socker och salta försiktigt.
Låt soppan koka upp men sänk sedan värmen till lägsta, lägg på lock och låt stå och puttra länge. Gärna ett par timmar.

1 kommentar:

  1. detta ska jag prova i helgen tror jag, ingefära är liksom något av en favorit hemma hos oss. blir helt salig av så många inlägg på samma dag från dig!

    SvaraRadera