Finhacka en gul lök.
Ta vitlök, kanske tre klyftor, och skiva fint. Fräs lök och vitlök i lite olivolja.
Finhacka färsk chili, mängd efter behag (jag är mesig så jag tog ganska lite). Släng ner den i kastrullen tillsammans med ca 1 msk ingefära (helst färsk riven men har man inte går torkad bra, ta i så fall mindre, kanske 1 tsk) och en dryg tesked spiskummin.
Häll på 2 burkar hela tomater, 4 dl vatten och en halv buljongtärning. Mosa sönder tomaterna lite halvhjärtat, ha i en dryg tesked socker och salta försiktigt.
Låt soppan koka upp men sänk sedan värmen till lägsta, lägg på lock och låt stå och puttra länge. Gärna ett par timmar.
detta ska jag prova i helgen tror jag, ingefära är liksom något av en favorit hemma hos oss. blir helt salig av så många inlägg på samma dag från dig!
SvaraRadera